fredag 18 september 2009

Pressmeddelande den 18 november 2009

Utbildningsnämnden - nu ett uppdrag för Lyxfällan!

Ann Louise Trulsson har misslyckats med sitt uppdrag i Utbildningsnämnden. Hon sitter passiv och vågar inte ta till åtgärder för balansera underskottet. SSU Blekinge kallar in Lyxfällan för att hjälpa henne.

Den första varningen om underskottet kom muntligen i februari 2009. Den första skriftliga varningen kom i samband med delårsbokslutet april 2009. Ann Louise Trulsson tog inte tag i underskottet utan började skicka beslut på remiss. Eftersom Trulsson inte har kompetensen att ta tag i problemet kallar SSU Blekinge in extra hjälp. Lyxfällan måste komma och läxa upp Ann Louise.

Under fredagen kommer SSU Blekinge att anmäla ordföranden i utbildningsnämnden till Lyxfällan med motiveringen:“Trots ett underskott på 10,000,000 kr som redovisades under en tidig vår har inget hänt. På samtliga möten har besluten skjutits upp. Inga beslut har tagits för att minska underskottet eller informera elever och personal vad som kommer att hända. Vi tror att Ann Louise behöver hjälp att förstå hur stor skulden är, att lära sig hantera ett underskott och att prioritera elevsocial verksamhet. Hennes passiva attityd har skapat en osäkerthet hos 2352 elever och en personal på 222st anställda.”

SSU Blekinge anser att den viktigaste delen i den kommunala skolan måste vara tryggheten och en stark elevsocial möjlighet. Att skära ned i skolan är att skära ned på framtiden. Det är inte rimligt att Galären tog ut 1,5miljoner i vinst 2008, detta är pengar som skulle tillfalla den kommunala skolan som idag blöder. Ett arbete med systemskifte måste påbörjas i Karlskrona. Demokratin måste föras till elevråden och öppna upp för elevernas egna synpunkter. Politikerna kommer aldrig kunna ta korrekta beslut så länge som majoriteten av arbetsplatsen inte får yttra sig och tas på allvar.

För kommentarer kontakt:
Faraj Abu-Iseifan 0760-16 40 26 Ordf. SSU Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar