torsdag 14 maj 2009

Jalla Jalla bra skola åt alla!

Nu har det verkligen börjat röras om i grytan i Karlskrona, skolorna börjar organisera sig, föräldrar är upprörda och överallt talas det om nedskärningarna av skolan.

Det värsta är att dessa nedskärningar sparar bara in 4 miljoner kronor utav de 10 miljoner som måste sparas in på skolorna. Då kan man fråga sig, vad ska dom göra för att spara in 6 miljoner till? Hur kommer skolan se ut ifall detta genomförs? Och vad är det för snack Anders Borg håller på med på regeringsnivå om stor satsning på utbildning och arbete? Det är inget man märker av här i Blekinge i alla fall...

Vi i SSU Blekinge har från första stund arbetat för fullt för att Femklövern ska förstå att det som de gör är ungdomsfientligt och förstör för de familjer som redan nu inte har det så bra. Det femklövern inte verkar förstå är att det finns människor som inte har råd att betala för vård (som idag finns på skolan i form av skolsköterska och kurator). Skolvården ger eleverna en nära trygghet som idag kan tas ifrån dem.
Skolbiblioteken är idag inte bara ett rum fullt av böcker, utan en nyckel till kunskap på många sätt. Skolbiblioteken är idag fyllda med datorer med tillgång till internet, en lyxvara som inte alla har tillgång till från hemmet. Skolbiblioteken har utrymmen med bord och stolar och med en tyst miljö som ger en tillgång en bra studiemiljö som elever kan behöva ifall dom har det stökigt hemma.

Men det bemötande vi får är att vi ska veta hut och att vi inte borde säga vad vi tycker då femklövern inte verkar tycka att unga engagerade politiker ska säga vad vi tycker. Nej vi ska lämna dem ifred så dom får arbeta med sin ungdomsfientliga politik ifred.

Men vi i SSU Blekinge kommer aldrig hålla tyst, vi kommer alltid stå upp för våra åsikter och vi kommer alltid kämpa för de ungdomar som har det lite sämre så de ska få det bättre! För det är det som är socialdemokratin och det är det som är SSU.

Plus en liten valfilm från 1985:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar