torsdag 14 maj 2009

Brev till K-G Svensson

Hej K-G Svensson!


Du lovade under valrörelsen att gymnasieskolan skulle få tio miljoner mer i budget. K-G, du tyckte att det var väldigt dåligt att Karlskrona låg under riksgenomsnittet. Du sade att skolan var en viktig fråga och att du skulle prioritera den. Många föräldrar lyssnade på dig och höll med, skolan är viktig. Ett livslångt lärande är en väldigt viktig fråga. Att en 16-årig person ska få en värdig skolgång är även den en lika viktig fråga.


Det tycker vi, hoppas du också tycker det fortfarande och inte enbart när det är val. Att ställa sig inför människor och lova dem en bättre skola, att lova K-G, det är en sak en politiker ska hålla. Nu behövs faktiskt tio miljoner i skolans budget, samma summa som du själv lovade att skjuta till.

Du gav Karlskrona ett löfte, du berättade hur du skulle göra om du fick makten. Synd att du inte håller ditt löfte. Karlskroniter gick till val och lade en röst på dig, de litade på dig för att du skulle rusta upp skolan. Istället monterar du ned den. Att ljuga så pass för medborgarna finns det bara en dom, avgå.


Istället för att promenera runt på stan och njuta utav din titel -gå in på en skola. Sätt dig i ett klassrum. Sätt dig i biblioteken. Sätt dig i lärarrummen. När du väl sitter där så säg till att du inte håller vad du lovar, att ditt ord i en valrörelse inte betyder något, det är dina handlingar som gör det. Ditt förtroende är sedan länge utraderad hos Karlskroniterna. Din moderata kompis Trulsson har fattat detta. Hon vill redan avgå och hotar med det. Har man dragit en nämnd med minus tio miljoner så bör man avgå.


K-G, moderaterna sänkte skatten med femton miljarder under januari, det saknas tretton miljarder hos kommuner i Sverige. Det är du och dina polare som har satt Karlskrona i denna sits. K-G, Vet hut och avgå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar